Hoofd Menu

Experiment Arnhem

Arnhem • 11 coffeeshops •

Omroep Gelderland 07-06-2019 Doet jouw gemeente mee met de wietproef?

"Nijmegen, Arnhem, Zutphen, Harderwijk en Tiel gaan zich aanmelden als kandidaat voor de wietproef. Tot uiterlijk 10 juni kunnen gemeenten hun belangstelling om te experimenteren met legale wiet kenbaar maken bij het Rijk. Landelijk worden er tien gemeenten uitgepikt die de proef mogen gaan doen."

Doet jouw gemeente mee met de wietproef? Bekijk hier of jouw gemeente (in de provincie Gelderland) zich aanmeldt.

 

Raadsvragen 05-06-2019 aan burgemeester Marcouch door PVV Arnhem over mogelijke schadeclaims van coffeeshops bij een mogelijke deelname aan de wietproef

pvv motie arnhem 02 06 2019

 

Toezeggingen Deelname experiment gesloten coffeeshopketen 15-05-2019

 Arnhem toezegging bm 15 05 2019

 

Raadsbrief "Aanmelding Arnhem voor experiment gesloten coffeeshopketen" 25-04-2019

De Minister van Justitie en Veiligheid bericht ik vóór 10 juni of wij interesse hebben. Voor de selectie laat de minister zich adviseren door De adviescommissie Experiment gesloten coffeeshopketen (commissie Knottnerus). De keuze volgt naar verwachting in het najaar 2019.

Gemeenten die deelnemen, gaan het eerste jaar in de voorbereidingsfase adequaat toezicht opstarten en een handhavingsarrangement voorbereiden met de partners. Relevante verordeningen worden aangepast en beleidsregels herschreven of ontwikkeld. Op dit moment kan de Minister nog niet aangeven wanneer de voorbereidingsfase aanvangt en wanneer het experiment vervolgens feitelijk start.
Ik vertrouw erop dat u mij uw interesse en overwegingen als gemeenteraad meegeeft voor dit project, zodat ik voor 10 juni de minister van Justitie en Veiligheid de brief kan schrijven die uw inbreng adequaat weerspiegelt.

Hoogachtend

Ahmed Marcouch
Burgemeester van Arnhem